Ostatnio rzadko już jemy obiady składające się z dwóch posiłków. Z powodu ciągłego pośpiechu, a przez to pragnienie szybkiego najedzenia się, raz za razem rezygnujemy…
Kiszone warzywa są tak głęboko związane z polską kuchnią, że sądzimy, iż jest to głównie słowiański przysmak, sporadycznie wykorzystywany w innych rejonach świata. Jednakże kiszone…
Czy przechowywanie wina domowej roboty różni się w swoim sposobie od przechowywania trunku ze sklepu? Jaka temperatura, wilgotność i poziom światła będą najbardziej odpowiednie, by…
Ekspresy oparte na systemie Nescafe Dolce Gusto na stałe wtopiły się już w pejzaż naszych kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich fantazyjna, nowoczesna linia, ale…
Metoda parzenia kawa w kapsułkach została opracowana ponad cztery dekady temu temu i za czasem pozyskała sobie kolejnych miłośników. Ten wygodny proces pozwala na przygotowanie…